Tekstvak:

BuurtpreventieLeonardus


Ongeveer een jaar geleden startte in de Leonardusbuurt een nieuw buurtpreventieteam, met de bedoeling om de leefbaarheid en veiligheid van buurten in de Binnenstad te vergroten. Het blijkt een groot succes!


Het helpt dat er een buurtpreventieteam is en dat er meer controle is, ook door bewoners. Voorheen waren er meer inbraken en werden er meer fietsen gestolen, een van de redenen om het buurtpreventieproject op te starten. Jacgueline Ludowika, secretaris: "Het was nodig dat er iets zou gebeuren om de mensen ervan bewust te maken dat we samen een buurt vormen en er ook samen voor verantwoordelijk zijn dat die buurt netjes blijft." Het is mooi om te zien dat dit werkt.

 

Themabijeenkomsten

Tijdens onder andere themabijeenkomsten en andere activiteiten voor én door bewoners brengt het buurtpreventieteam onderwerpen als leefbaarheid, veiligheid en ergernissen onder de aandacht.

Mirjam van Eijk, voorzitter:"We laten de ideeën altijd vanuit de buurtbewoners zelf komen en de activiteiten worden

goed bezocht." Anne Caris, penningmeester: "Zo kregen we de vraag of er informatie kon komen over brandpreventie. En tijdens Burendag konden mensen hun fietsen laten graveren. Tijdens die activiteiten kunnen mensen hun verhaal kwijt en dat helpt. Samen met de aanwezige instanties kunnen we zaken meteen oppakken." Dit resulteerde bijvoorbeeld al in een verbeterde controle op het van de straat halen van kliko's. De bijeenkomst op 1 juli staat in het teken van inbraakpreventie en dat belooft een bijzondere avond te worden, met een ex-inbreker in de hoofdrol, ledereen is welkom!

 

Met en voor elkaar

Mirjam:"We werken veel samen met organisaties die actief zijn in de wijk, zoals LEVgroep, politie en Volksbelang. En met iedereen die meerwaarde aan ons doel geeft, zoals de speeltuin en BC Leonardus. Daardoor zijn we steeds beter bekend bij buurtbewoners." Het team bestaat op dit moment uit zes personen. "We zoeken nog enthousiaste mensen voor erbij!"

 

Meer weten?

Meer informatie over het team is te vinden op www.bcleonardus.nl en www.leonardusinbeweging.nl.

Het team publiceert regelmatig nieuws over activiteiten en relevante thema's. Op www.buurtpreventiehelmond.nl vindt u informatie over alle buurtpreventieteams in de stad. Wilt u deel uitmaken van het team of heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar:  buurtpreventieleonardus@hotmail.com

 

Aanvullende gegevens